sobota, 14. april 2012

Vučkoviču zmaga na 3. turnirju za SQJL SqK Škofja Loka


Na deževno in turobno soboto 14. aprila 2012 se je v Škofji Loki odvijal 3. turnir za Slovensko squash jakostno lestvico, ki je poskrbel, da smo vsaj za trenutek pozabili, da je zunaj slabo vreme in nam pričaral pozitivno vzdušje.
Turnirja se je udeležilo 15 moških in pa ponovno tudi 5 deklet, kar nam vliva upanje, da se bo ponovno po dalj časa začela tudi močnejša konkurenca v ženski kategoriji.
1. Ženski turnir
Kot prve so z igro pričele dekleta, ki so se tokrat pomerile ob za Squash tekmovanja malo bolj zgodnji uri, ob 11ih. Igrale so v skupini, vsaka z vsako. Kot najprepričljivejša v konkurenci se je pričakovano izkazala Nada Bambič, ki je zmagala vse štiri tekme. En niz je izgubila le proti zelo bojeviti Sari Rojnik. Na drugo mesto se je z vztrajno igro zavihtela blejčanka Saša Praprotnik, bron je osvojila domačinka Tina Prevodnik na 4. In 5. mesto pa sta se zavihtele Sara Rojnik iz SqK Veržej ter Sara Hafner iz SqK Škofja Loka.
 
Končna razvrstitev:
1. mesto Bambič Nada
2. mesto Saša Praprotnik
3. mesto Tina Prevodnik
4. mesto Sara Rojnik
5. mesto Sara Hafner



2. Moški turnir
Najboljša četverica
Ob 13. uri pa je bil pričetek tekem v moški konkurenci. Igralo se je po turnirskem sistemu, na tri dobljene nize in razigravanje na dva dobljena niza. Do polfinala so se igre odvijale po pričakovanju in ni bilo kakšnih večjih presenečenj. V polfinalu so se pomerili Jurij Jakše z Mihom Petehom ter Goran Vučkovič z Gregorjem Ivanušem. V prvem dvoboju se je naprej v finale uvrstil Jurij Jakše (3:2), ki pa je dodobra razgret odšel iz igrišča saj se Peteh ni dal zlahka in je nakazal, da se mu forma izboljšuje, v drugem dvoboju pa se je v finale uvrstil Vučkovič (3:0), ki pa ni imel večjih težav. Nato sta se za tretjo mesto pomerila Ivanuš in Peteh. Po razburljivi igri je rahlo nepričakovano a zasluženo slavil Peteh z rezultatom 3:2.


V finalu sta se pomerila Vučkovič in Jakše. Igra ni zadostila pričakovanjem po napeti tekmi in se je dokaj hitro zaključila z zmago Gorana Vučkoviča z rezultatom 3:0.

Končni vrstni red: 
1. mesto Goran Vučkovič
2. mesto Jurij Jakše
3. mesto Miha Peteh
4. mesto Gregor Ivanuš
5. mesto Matej Mrak
6. mesto Andraž Demšar
7. mesto Simon Kološa
8. mesto Jure Trnovec
9. mesto Stanko Gobec
10. mesto Mark Hafner
11. mesto Jaka Bajt
12. mesto Aleš Videmšek
13.  mesto Miha Primožič
14.  mesto Marko Koplan
15. mesto Domen Livk

Ni komentarjev: