nedelja, 1. april 2012

Lestvica april 2012


Tu je objavljena aktualna jakostna lestvica Squash zveze Slovenije 


Lestvica april 2012:


Aktualna mladinska lestvica:




V marcu je bilo odigranih pet turnirjev za slovensko squash jakostno lestvico (žal sta dva, zaradi premajhnega števila prijav odpadla).

Pri pogledu na aprilsko lestvico je prišlo do sprememb tik pod vrhom. Še vedno je zanesljivo najboljši Martin Mošnik in na drugem mestu Jurij Jakše. Na tretjem mestu je sedaj Andrej Robnik, ki je prehitel Rožle Langusa (ki je še vedno drugi slovenec na svetovni profesionalni lestvici PSA), na petem mestu ostaja Tomaž Pečjak, medtem, ko sta dobro igranje Konex Nick PSA turnirja izkoristila sedaj šesti Miha Kavaš in sedmi Damjan Adlešič, ki sta se ravno pravi čas pred državnim prvenstvom uvrstila med prvih osem nosilcev. Najboljšo desetirico zaključujejo osmi Zoran Repija, deveti Izidor Sosič in deseti Goran Milićević.

Med prvo petdeseterico pa sta največji skok na lestvici naredila na 34. mestu Darko Škulj, ki je pridobil 13 mest in na 49. mestu Gvido Novak, ki je pridobil kar 19 mest.

Pri ženskah, kljub odigranim ženskim turnirjem na Bledu, ki so se ga udeležile vse najboljše igralke, do sprememb na vrhu lestvice ni prišlo. Še vedno je prva Pia Erjavec z Bleda, druga Andreja Kovač, Murska Sobota, tretja Nada Bambič (Konex) in četrta še ena blejčanka Saša Rakovec.

Za razliko od preteklega meseca smo na petih turnirjih pri moških dobili štiri različne zmagovalce. Tokrat je bil eden turnir tretjega ranga, eden četrtega ranga, trija pa šestega ranga. Pa pojdimo po vrsti:
  1. Turnir Igraj Čatež (4. 3. 2012) je bil turnir šestega ranga (seštevek 114). Prvič po predlanskih poplavah je turnir na igrišču v Čatežu zmagal Jurij Jakše pred Tomažem Jenkom in Miho Petehom.
  2. 6. turnir RC Vogu (Sp. Besnica, 10. 3. 2012) je bil tudi tokrat drugi najmočnejši turnir četrtega ranga (29). Zmago je ponovno slavil Jurij Jakše, drugi je bil Andrej Robnik in tretji Tomaž Pečjak.
  3. 5. nočnega turnirja v Konexu (16. 3. 2012), ki je štel tudi za PSA so se udeležili vsi najboljšiji (od prvih 15 igralcev sta manjkala samo 7. in 8. nosilec). Zaradi denarnega sklada je bil turnir tretjega ranga (seštevek 15). Zmagal je Martin Mošnik pred Andrejem Robnikom in Miho Kavašem.
  4. 5. turnirja v Veržeju (17. 3. 2012), turnir šestega ranga (112) je zmagal domačin Zoran Repija, drugi je bil Stanko Gobec in tretji Grega Ivanuš.
  5. Turnirja v centru Krsnik (17. 3. 2012), turnir šestega ranga (271), ki so se ga udeležili domačini je prvič v karieri zmagal Dominik Balaško, drugi je bil Uroš fonovič in tretji Robi Žvižaj.


Ni komentarjev: