četrtek, 12. januar 2012

New York – prva »postaja« PSA World Series v letu 2012


Od 20. Do 26. januarja bo potekal v Grand Central terminalu v New Yorku prvi turnir JP Morgan of Champions, prvi od PSA World Series turnirjev v letu 2012.

Turnirja, ki letos praznuje 15 obletnico, se udeležuje 24 najvišje uvrščenih igralcev na PSA lestvici (štela je še decembrska lestvica in manjkata samo dva igralca: Ramy Ashour (4) in Peter Barker (7)) in še 8 igralcev, ki se bodo uvrstili iz turnirja 32 kvalifikantov (torej zmagovalci prvih dveh krogov, ki so bo odvijal 18. in 19. januarja).


Turnir je zanimiv tudi po svoji lokaciji postavitve steklenega igrišča, na glavni železniški postaji (Grand Central), ki je ena izmed največjih železniških terminalov na svetu (dnevno ga obišče preko pol milijona ljudi). Zaradi postavitve steklenega igrišča (prednje stene) si bo lahko mimogrede ogledalo preko 200.000 začasnih gledalcev, ki so drugače mimoidoči in vsak dan potujejo skozi Grand Central terminal. Lansko lovoriko brani Ramy Ashour, ki je v finalu premagal Nicka Matthewa (11:3, 7:11, 11:9 in 11:7). Kot zanimivost je potrebno povedati, da je ob Ashourju samo še en zmagovalec, v 14 letni izvedbi tega turnirja, ki še ni bil št. 1 na svetu.

Ob različnih programih in squash aktivnosti, ki se bodo odvijale v tem času, je potrebno omeniti tudi turnir legend, ki bo 19. januarja 2012, na katerem se bodo pomerile legende squasha: Jonathon Power, John White, Peter Nicol in Chris Walker.


Seveda bo spet mogoče gledati zanimive boje preko plačljive internetne televizije Squash TV (http://www.psasquashtv.com/page/Live).

Trenutno prijavljeni razpored:
1. krog
[1] Nick Matthew (ENG) : Omar Mosaad (EGY)
      Adrian Grant (ENG) : kvalifikant
      Cameron Pilley (AUS) : Olli Tuominen (FIN)
[7] Mohamed El Shorbagy (EGY) : Aamir Atlas Khan (PAK)
[5] Amr Shabana (EGY) : Mohd Ali Anwar Reda (EGY)
      Hisham Mohamed Ashour (EGY) : kvalifikant
      Nicolas Mueller (SUI) : kvalifikant
[3] Gregory Gaultier (FRA) : Borja Golan Santin (ESP)
[4] Karim Darwish (EGY) : Daryl Selby (ENG)
      Tarek Momen (EGY) : Simon Rosner (GER)
      Tom Richards (ENG) : kvalifikant
[8] Thierry Lincou (FRA) : kvalifikant
[6] Peter Barker (ENG) : kvalifikant
      Julian Illingworth (USA) : Shahier Razik (CAN)
      Alister Walker (BOT) : kvalifikant
[2] James Willstrop (ENG) : kvalifikant


Vir, slike: http://www.tocsquash.com 

Ni komentarjev: