ponedeljek, 2. januar 2012

Lestvica januar 2012

Najprej srečno, zdravo in veselo v letu 2012. Vsem ljubiteljem squasha pa veliko športne vneme (potrebovali jo boste, saj imamo letos 366 dni).

Pri pogledu na lestvico hitro ugotovimo, da na prvih 13. mestih ni prišlo sprememb kljub šestim odigranim turnirjem v decembru 2011. Eden od razlogov je verjetno tudi v neenakomerni porazdelitvi turnirjev (kar štirje turnirji so bili v tretjem vikendu). Verjamem, da bo SQZS tu naredila korak naprej in tako posredno omogočila, da se regionalnih turnirjev udeleži tudi kateri izmed igralcev sosednjih klubov. Podobno, kot v predhodnih dveh mesecih smo na šestih turnirjih dobili šest različnih zmagovalcev. Pa pojdimo po vrsti:
  1. 2. turnir Grand Prix serije (Konex, 10. 12. 2011): je bil daleč najmočnejši turnir v decembru - tretjega ranga (25). Moški turnir je bil hkrati tudi drugi iz serije šestih moških turnirjev, ki v tej sezoni štejejo za Grand Prix (prvi je bil 29. oktobra v Beogradu). Udeležba slovenskih tekmovalcev je bila solidna (manjkalo je pet tekmovalcev iz prve deseterice), ki so ob odličnih hrvaških tekmovalcih (reprezentanca hrvaške tako v članski kot mladinski kategoriji) prikazali odlične boje. Zmagovalec v konkurenci 27 tekmovalcev je bil hrvaški reprezentant Manuel Fistonič, drugi Rožle Langus in tretji ponovno hrvaški reprezentant Srđan Maksimović,
    Pri dekletih smo bili v tej sezoni priča drugemu samostojnemu turnirju. V konkurenci desetih deklet so prevladovale najboljše hrvaške in srbska igralka. Tako je zmagala Josipa Peršun druga je bila Paulina Radoš in 3. Jelena Dutina. Na petem mestu se je uvrstila kot najboljša Slovenka tokrat uvrstila Pija Brglez.
  2. Vogu turnir (Sp. Besnica, 3. 12. 2011) je bil tudi tokrat drugi najmočnejši turnir četrtega ranga (52). Zmago je slavil Tomaž Pečjak pred Jordanom Misajlovskim in Tomažem Guzeljem.
  3. Škofja Loka (ŠC Demšar, 17. 12. 2011), petega ranga (147) je dobil Matej Mrak pred Alešem Arharjem in Andražem Demšarjem, ki je kot mladinec presenetil z izjemo dveh tekmovalcev Kranja domačo konkurenco.
  4. Krsnik (Dolnja Počehova, 17. 12. 2011), prav tako turnir petega ranga (159) je v domači konkurenci zmagal Rok Podgornik pred Sašom Radičem in odlično mladinko Pijo Brglez.
  5. Veržej (17. 12. 2011), turnir petega ranga (182) je kot ponavadi slavil najboljši domači igralec Zoran Repija pred Gorazdom Zelkom in Štefanom Severjem.

  6. Podčetrtek (18. 12. 2011), turnir petega ranga (219) v organizaciji Squash kluba igRaj Sevnica je prvič v karieri zmagal Matic Vogrič pred Tomažem Jenkom in Damirjem Škerlom.
Na januarski lestvici tako pri moških ni prišlo do večjih sprememb. Še vedno je zanesljivo najboljši Martin Mošnik pred Rožletom Langusem, Jurij Jakšetom in Andrejem Robnikom na četrtem mestu. V nadaljevanju je 5. Goran Milićević, 6. Repija, 7. Pečjak, 8. Arhar, 9. Izidor Sosič in  10. Miha Kavaš.

Med prvo petdeseterico sta največji skok na lestvici naredila na 46 mestu Matic Vogrič, ki je pridobil kar 76 mest in na 50. mestu Srđan Maksimović, ki je pridobil 34 mest.


Pri dekletih je prišlo do sprememb tik pod vrhom. Še vedno je prva na lestvici Pia Erjavec z Bleda, druga Andreja Kovač in tretja Nada Bambič pa sta zamenjali svoji mesti.

Ni komentarjev: