sobota, 3. marec 2012


Tu je objavljena aktualna jakostna lestvica Squash zveze Slovenije 


Lestvica marec 2012:


V februarju so bili odigrani štirje turnirji za slovensko squash jakostno lestvico.

Pri pogledu na marčevsko lestvico je prišlo do sprememb tik pod vrhom. Še vedno je zanesljivo najboljši Martin Mošnik, na drugem mesto pa se je z zmagami, na treh od štirih turnirjev v februarju, zavihtel Jurij Jakše. Na tretjem mestu je sedaj Rožle Langus (ki letos z Mošnikom še nista igrala na nobenem od turnirjev za SQ JL). Od četrtega do osmega mesta ni bilo sprememb (četrti je Andrej Robnik, nato sledijo Tomaž Pečjak, Zoran Repija, Goran Milićević in Izidor Sosič). Na deveto mesto se je prebil Damjan Adlešič deseterico pa zaključuje Aleš Štendler.

Med prvo petdeseterico pa sta največji skok na lestvici naredila na 43. mestu Aleš Lapuh, ki je pridobil kar 25 mest in na 42. mestu Jure Jagodic, ki je pridobil 15 mest.

Pri ženskah je bil po decembru ponovno odigran ženski turnir v Škofji Loki, ki ga je dobila Pia Erjavec. Do sprememb na vrhu lestvice ni prišlo, še vedno je prva Pia Erjavec z Bleda, druga Andreja Kovač, Murska Sobota in tretja Nada Bambič (Konex). Na četrto mesto se je zavihtela še ena blejčanka Saša Rakovec. Omeniti pa velja Tino Prevodnik iz Škofje Loke, ki je pridobila 3 mesta in je sedaj deveta.

Za razliko od predhodnih štirih mesecev sta bila na štirih turnirjih samo dva zmagovalca. Od štirih turnirjev je bil eden četrtega ranga, dva petega in eden šestega ranga. Pa pojdimo po vrsti:
  1. 2. turnir Škofja Loka (4. 2. 2012) je bil turnir petega ranga (seštevek 53). Zmagal je Jurij Jakše pred Janijem Makovcem in Damjanom Adlešičem.
    Posebej je bil organiziran ženski turnir: Zmagala je Pia Erjavec, drugo mesto je zasedla Tina Prevodnik, tretja je bila Saša Rakovec in četrta Beti Zupan.
  2. 5. turnir RC Vogu (Sp. Besnica, 11. 2. 2012) je bil tudi tokrat najmočnejši turnir četrtega ranga (29). Zmago je slavil Jurij Jakše, drugi je bil Andrej Robnik in tretji Tomaž Pečjak.
  3. 4. nočni turnir Konex (17. 2. 2012) je bil turnir petega ranga (seštevek 42). Zmagal je Jurij Jakše pred Andrejem Sosičem in Alešem Štendlerjem.
  4. 4. turnirja v Veržeju (25. 2. 2012), turnir šestega ranga (82) je zmagal domačin Zoran Repija, drugi je bil Stanko Gobec in tretjim Grega Ivanuš.

Ni komentarjev: