sreda, 1. februar 2012

Squash lestvica februar 2012

Tu je objavljena aktualna jakostna lestvica Squash zveze Slovenije 


Lestvica februar 2012:



V novem letu so squash turnirji pričeli v polnem zagonu. Za slovensko squash jakostno lestvico je bilo odigranih pet turnirjev na katerih smo dobili tudi pet zmagovalcev. Ob tem je potrebno omeniti tudi še mednarodni turnir serije Grand Prix, ki je bil tokrat v hrvaškem glavnem mestu in na katerem so tudi nastopali nekateri squashisti, predvsem tisti, ki se še bojujejo dobro skupno uvrstitev.

Pri pogledu na februarsko lestvico je prišlo do sprememb v drugi polovici deseterice. Na februarski  lestvici je še vedno zanesljivo najboljši Martin Mošnik, pred Rožletom Langusem (ki tokrat nista igrala na nobenem od petih turnirjev), Tesno za Rožletom je na tretjem mestu Jurij Jakše in še vedno četrti Andrej Robnik. Naslednji trije so med seboj zamenjali mesta, tako sem sam sedaj peti (o.p. Tomaž Pečjak), šesti ostaja Zoran Repija in na sedmem mestu je Goran Milićević, ki zaradi poškodbe letos še ni igral. Prvič do sedaj se je med osmerico najboljših prebil Izidor Sosič,9. Je  Aleš Štendler deseterico pa zaključuje Aleš Arhar.

Največji skok na lestvici so med dvajseterico naredili Damjan Adlešič, ki je na 12. mestu (napredoval je za 10 mest), Andrej Sosič, ki je 14. (napredoval je za 4 mesta) in Stanko Gobec, ki je 17. (napredoval je za 6 mest).

Med prvo petdeseterico pa sta največji skok na lestvici naredila na 50. mestu Peter Arčon, ki je pridobil kar 33 mest in na 48. mestu Rok Zornada, ki je pridobil 15 mest.

Pri ženskah do sprememb na lestvici ni prišlo Še vedno je prva Pia Erjavec z Bleda, druga Andreja Kovač, Murska Sobota in tretja Nada Bambič (Konex).

Že četrti mesec zapored smo na turnirjih v enem mesecu vselej dobili različne zmagovalce. Od petih turnirjev je bil eden četrtega ranga, dva petega in dva šestega ranga. Pa pojdimo po vrsti:
  1. 4 turnir RC Vogu (Sp. Besnica, 13. 1. 2012) je bil tudi tokrat najmočnejši turnir četrtega ranga (33). Zmago je slavil Damjan Adlešič drugi je bil Tomaž Pečjak in tretji Andrej Robnik. Šele četrti je bil tretji na lestvici Jurij Jakše, ki je tokrat izgubil tako polfinale proti Pečjaku, kot boj za tretjo mesto proti Robniku.
  2. 3. nočni turnir Konex (13. 1. 2012) je bil turnir petega ranga (seštevek 54). Zmagal je Jurij Jakše pred Andrejem Sosičem in Rokom Podgornikom iz Maribora.
  3. 1. Mega squash turnir v Megacentru (Kranj, 7. 1. 2012), za las še turnir petega ranga (60) je dobil Izidor Sosič pred Stankom Gobcem in Tomažem Pečjakom.
  4. Krsnik (Dolnja Počehova, 21. 1. 2012), je tradicionalno zbral tekmovalce iz Mariborskega okoliša. Turnir šestega ranga (111) je zmagal Andrej Robnik pred Rokom Podgornikom, tretji pa je bil Andrej Vidmar.
  5. Podčetrtek (28. 1. 2012) pa je bil najmanj atraktiven turnir tega meseca, šestega ranga (155). V odlični organizaciji Squash kluba igRaj Sevnica je prvič v karieri zmagal Miha Peteh pred sotekmovalcem iz Kranja in povratnikom po poškodbi Davidom Praprotnikom in gostiteljem Tomažem Čampo.


Ni komentarjev: